PROGRAMMA

ZATERDAG

8 JANUARI 2022

  • Besloten training

ZONDAG

9 JANUARI 2022

  • Elite dames
  • Elite heren
  • Beloften dames
  • Beloften heren
  • Junioren dames
  • Junioren heren

NK Veldrijden 2022

Welkom in Zaltbommel. Welkom bij het NK Veldrijden 2021. Na 4 succesvolle edities van de Uiterwaardencross zijn wij als Stichting Cyclocross Zaltbommel enorm trots dat wij in januari 2021 een landelijk toonaangevend sportevenement als het Nederlands Kampioenschap Veldrijden in onze fraaie vestingstad mogen verwelkomen.

Het unieke parcours van de uiterwaarden – direct gelegen aan de Bommelse binnenstad – herbergt met haar natuurlijke elementen als dijken, kinderkopjes, zandstrand en overige obstakels alle disciplines en ingrediënten voor een fantastisch en indrukwekkend NK Veldrijden.

Echter, het Nederlands Kampioenschap Veldrijden 2021 in Zaltbommel wordt – door de huidige corona-situatie – helaas een andere editie dan was voorzien. Geen 3-daags wielerfeest met diverse activiteiten en side events én op de elitewedstrijddag niet met de vele duizenden enthousiaste en toejuichende fans, bezoekers en sponsors langs het unieke parcours van de Bommelse uiterwaarden. Maar een editie in de ‘tijdelijke nieuwe werkelijkheid’: een NK zonder bezoekers achter gesloten deuren als 1-dags evenement, met daarbij een aangepast programma én uiteraard een uitgebreid COVID19-protocol. Het is helaas niet anders. Gezondheid gaat boven alles. Desondanks gaan we er met al onze vrijwilligers en sponsors een succesvol NK van maken. Voor het wielrennen, voor de renners én bovenal voor de fans!

Als er geen bezoekers kunnen komen bij het NK, dan brengen wij graag het NK naar de fans toe. In samenwerking met o.a. Omroep Gelderland zal het NK Veldrijden namelijk LIVE op tv te volgen zijn. En ook via de livestreams van Wielerflits en AD.nl. Ook de NOS als Sporza zal ruim aandacht geven aan het NK Veldrijden.

Mede daar het NK Veldrijden 2021 achter gesloten deuren plaats moet vinden heeft de Stichting Cyclocross Zaltbommel met de KNWU overeenstemming bereikt dat het NK Veldrijden ook in 2022 in Zalbommel plaats zal vinden. En hopelijk dan wél, zoals ook in 2021 eigenlijk was voorzien, een 3-daags wielerfeest. Beleef Zaltbommel dus ook in 2022 tijdens het NK Veldrijden!